Premiéra Pokrevních bratrů

V sobotu 2.6.2012 uvedlo Městské divadlo Brno poslední premiéru hudební scény Mdb v sezóně 2011/ 2012 „POKREVNÍ BRATŘI“. Reprízy tohoto představení můžete navštívit do 24. června

srdečně Vás zvu…

 

mé termíny

 

 

O muzikálu:

Příběh anglického dramatika a písničkáře Willyho Russella o rozdělených dvojčatech okouzluje diváky po celém světě především svou čistotou, jednoduchostí a průzračnou křehkostí. Ačkoli se jedná o sociálně kritické téma, jsou Pokrevní bratři zároveň i úsměvnou historkou o dospívání, prvních láskách, problémech s rodiči a dětských hrách.
Ačkoli byli bratři Eduard a Mickey ihned po narození násilně rozděleni a každý z nich pak vyrůstá ve zcela odlišném sociálním prostředí, jejich osudy se neustále prolínají. Celým dějem provází diváka osoba Vypravěče, který vstupuje do různých postav, jež se v životě dvojčat objevují, a který přidává příběhu až magický ráz neustálým připomínáním osudového předurčení, ke kterému Eddie a Mickey od počátku směřují. Refrénem příběhu se stává jakési prokletí, které varuje, že v momentě, kdy se rozdělená dvojčata dozví pravdu, obě na místě zemřou. Tato tragická nota je mezi mnoha komickými situacemi neustále připomínána, neboť celý muzikál začíná okamžikem, kdy zdrcená matka paní Johnstonová stojí nad mrtvými těly svých synů. Příběh je tedy vyprávěn retrospektivně, čímž je jeho osudovost ještě podtržena. A snad právě díky této hořkosti, která je součástí každého lidského bytí, se stali Pokrevní bratři ve světě tolik oblíbeným titulem.